Review ze zápasu: Slavoj Zahnašovice - FK Komárno-Osíčko

05.04.2010 09:52

Slavoj Zahnašovice – FK Komárno-Osíčko 0:2 (0:2)

 

„Růžové štěstíčka zabraly“

 

    Minulou neděli zajížděl náš klub na hřiště do Zahnašovic. Když jsem řekl hřiště, tak jsem to možná měl dát do uvozovek, protože rozdíl mezi ohraničeným pláckem a vedlejším polem nebyl nijak velký. Snad jen s tím rozdílem, že na hrací ploše byly dvě branky.

 

    Náš tým odcestoval na hřiště Zahnašovic v částečně oslabené sestavě. Pro zranění chyběl M. Matušů a V. Hruška, omluveni byli pro povinnosti R. Orel, V. Fabián a R. Tvrdoň. Takže dalo by se říct, že se na nepříjemného soupeře vyrukovalo v okleštěné sestavě. Ovšem naši hráči si s absencí několika základních stavebních kamenů nakonec bez větších problémů poradili. Jak tedy utkání vypadalo???

 

    Trenér I. Plátek zvolil na první poločas sestavu, v níž figuroval také po dlouhé době navrátivší R. Šipula a veterán J. Sobek. V kabině těsně před zápasem vytáhl právě jmenovaný J. Sobek krabičku s „růžovýma štěstíčkama“ a několik hráčů nepohrdlo jeho velkorysou nabídkou, což se na konci zápasu ukázalo, že neslouží jen proti bolesti, ale také že hráčům dává křídla a výdrž.

 

    Utkání se sotva rozběhlo a naši hráči už pelášili směrem na domácí bránu. Běžela 36. vteřina kdy se míče v pokutovém území domácích ujal R. Vagač, udělal zasekávačku hráči, který jej nekompromisně skosil k zemi a rozhodčímu nezbývalo než fouknout do píšťalky a ukázat na značku pokutového kopu. K exekuci se postavil D. Klas a střelou k levé tyči z pohledu brankáře změnil skóre na 0:1. Následná akce na sebe nenechala dlouho čekat. 
Ve 3. minutě byla k vidění pěkná přímočará akce, kdy L. Orava hlavou sklepl míč na z druhé vlny nabíhajícího J. Nevtípila, který vypálil tvrdě, ovšem nepřesně. Za nedlouho se osmělili také domácí, kteří sázeli na nakopávané míče a na střed pole. V 8. minutě měli možnost zahrávat přímý volný kop ze slibné vzdálenosti, jenže měli co dělat, aby trefili síť za brankou.
    Hra se přelévala ze strany na stranu, ovšem pouze od 16ky k 16ce. A tak když to nešlo z blízka zkusil R. Vagač vypálit z dálky ovšem jeho střela postrádala přesnost. O pár okamžiků později byl v dobré šanci opět J. Nevtípil, ovšem stejně jako jeho první střela skončila i tato daleko od brány. V 15. minutě došlo na hřišti k první groteskní situaci a to když po souboji zůstala kopačka R. Šipuly volně ležet na trávníku, který se u rozhodčího dožadoval odpískání faulu, ovšem rozhodčí rozhodl v neprospěch bosého hráče. V 18. minutě přišel nejkrásnější okamžik první půle. Balón si narazili Klas a Vagač a druhý jmenovaný přízemní střelou zvýšil na 0:2. Naši hráči byli při chuti což dokumentuje tvrdý leč nepřesný pokus R. Vagače z 30 metrů a následná série rohů, s nimiž měli domácí zadáci plné nohy práce. Před koncem první půle se do vážnější šance dostali také domácí, střelu z levé strany ovšem s klidem chytající Bancik zlikvidoval a následná dorážka šla pouze do ochranné sítě. A tak skončila první půle, jež přinesla celou řadu gólových příležitostí.

    O přestávce proběhla v kabině menší porada, ve které se hráčům vytýkalo především, aby soupeře neodepisovali, nepodceňovali a nenechali se zbytečně vyprovokovat důraznou až zákeřnou hrou soupeře, aby hráli svou hru a zkusili ještě přidat pojišťovací gól a ještě, což bylo nejdůležitější, hlavně se nezranit. Dozněla porada a šlo se opět na věc.

    Do druhého poločasu jsme vstoupili v totožné sestavě jako v poločase prvním. Nebyl důvod ke změnám, zraněn také nebyl nikdo a tak se mohla začít druhá pětačtyřicetiminutovka.

    A ta začala jako ta první. Ovšem nikoli naší šancí, ale šancí domácích jež se řítili na bránu snad ve třech lidech na jednoho, avšak Bancik uspěl proti střele jednoho z nich. Od této chvíle se hrálo především ve středu hřiště, hra byla plná nepřesností a také chyběl nápad. Ten dostali v 8.minutě domácí, kteří dvakrát po sobě ohrozili naši bránu nejprve střelou z pravé a následně z levé strany. Následující šanci měli opět domácí a to když po rohu a odraženém balónu stříleli domácí jen vysoko nad. K naší první šanci druhé půle se dostal v 17. minutě kapitán J. Žejdlík, jež se na půlce zmocnil míče, zatáhl jej po pravé straně, ovšem jeho střílená přihrávka nenašla nikoho z našich jen a pouze náruč domácího brankáře.     O 3 minuty později došlo v našem týmu k prvnímu střídání, kdy pro zranění odstoupil ze hřiště J. Nevtípil, kterého nahradil běhavý M. Ondroušek, který se ihned po nástupu namotal do naší akce, která však díky nepřesnosti skončila u pokutového území domácích. Zhruba za 8 minut došlo k dalšímu střídání a to když unaveného D. Klase vystřídal v útoku Václav „Drogba“ Matušů. 
    V 31. minutě došlo ke zmíněné druhé groteskní situaci. Centr z pravé strany směřoval před pokutové území a zásluhou větru klesl rychleji, než R. Šipula očekával, ten jej dle pozdější výpovědi chtěl odhlavičkovat efektní rybičkou, ovšem jediné co se mu povedlo tak dát ruku a zůstat nehybně ležet na balóně s jednou rukou zdviženou. Tato situace hráče natolik rozesmála, že si ani neuvědomovali vážnost situace. Po tomto zákroku se totiž rozehrávala standartní situace ze vzdálenosti cca. 20 metrů. Ovšem zákrok za „3 body“ předvedl brankář Bancik, jež vytěsnil střelu přes zeď na roh. Z následného rohu ještě domácí zahrozili, ovšem hlavičkující hráč netrefil míč ideálně. 
    Následují akci měl zcela ve své režii náš kapitán. Vzal si u lajny balón a sólovým únikem se dostal až do velkého vápna, kde jej zakřižoval domácí stoper a nebylo z toho nic. O pár okamžiků později byl ve velké šanci R. Šipula, jež dostal centr na penaltu ovšem míč zpracovával na 3x a vyběhnuvší brankář zhatil jeho velkou šanci. V 37. minutě se dostali do šance domácí avšak naše pevná obrana opět neinkasovala. V posledních okamžicích zápasu jsme mohli přidat ještě třetí gól a to když J. Gadas vyhrál hlavičkový souboj, míč se dostal k V. Matušů jež mohl jet sám na bránu ovšem nepochopitelně akci zbrzdil a přihrál na levou stranu na nabíhajícího M. Ondrouška, který však zatáhl míč až moc do vápna, kde mu jeho pokus zlikvidoval brankář domácích a následný centr raději nekomentovat, letěl úplně mimo. A to již běžel nastavený čas, ve kterém měli sporadický tlak domácí, ovšem nic z něj nevytěžili a tak rozhodčí ukončil utkání, ve kterém jsme zvítězili zcela zaslouženě v poměru 0:2.

 

Sestava FK Komárno-Osíčko: Bancik T. - Nesvadba R., Šindelek J. Žejdlík M., Sobek J. - Šipula R., Vagač R., Žejdlík J., Nevtipil J. - Orava L., Klas D.

 

Střídání: (65.) Ondroušek M. za Nevtípil J., (73.) Matušů V. za Klas D., (80.) Gadas J. za Orava L.

 

Nejlepší hráči FK Komárno-Osíčko: Vagač R., Nesvadba R., Klas D.