REVIEW ze zápasu: TJ Lutopecny - FK Komárno-Osíčko

30.05.2010 20:52

TJ Lutopecny : FK Komárno-Osíčko  4:2 (2:1)

branky: Žejdlík J. 2x

„Blátotlačka“

    K nedělnímu zápasu odjížděl náš tým do Lutopecen. Silné deště a průtrže mračen naznačovaly již cestou, že to nebude jednoduché utkání, ba dokonce se nabízela otázka zdalipak se bude vůbec hrát? Do Lutopecen jsme přijeli s časovým nádskokem ovšem za silného deště. Tak jsme čekali, co na to řekne hlavní rozhodčí, jež si dal na čas. Nakonec přijel a po poradě a naléhání z naší strany (nebylo by již na kdy to odložit pozn.red.) se přeci jen zápas odehrál. Terén však hraničil s regulérností a ve spodní části byla dokonce bažina. Ovšem nelze se vymlouvat na terén, ten byl pro obě mužstva stejný a tak to bylo jen na samotných hráčích, jak se s nepřízní počasí vypořádají.

    Do utkání vstoupili lépe domácí borci, kteří od začátku ukazovali kdo že bude v tomto utkání pán a kdo vazal. Již v první minutě si vypracovali dvě nebezpečné šance, první minula bránu, druhou likvidoval R. Tvrdoň. Ovšem ani my jsme se nezalekli a šli do utkání také napilno. Ve 3. minutě zatáhl po levé straně T. Bancik našel V. Fabiána ten však ne moc prudkou střelou mířil jen na brankáře. O minutu později se již skóre měnilo. Rychlá kombinační akce domácích po levé straně se během pár okamžiků přesunula na pravou stranu, kde nekoordinovaně zahrál V. Hruška jež podklouzl a domácí útočník nechytatelně poslal domácí do vedení – 1:0. Následné dvě akce jsme měli na kopačkách naši hráči a to jmenovitě D. Klas a ze standartní situace také J. Šindelek, ovšem udeřilo na druhé straně. Odražený míč se dostal k neobsazenému útočníkovi, jež střelou k levé tyči poslal domácí do dvougólového vedení – 2:0.
    To byla studená sprcha nejen pro naše hráče, ale i pro všechny zúčastněné. Následující gólová akce na sebe nechala čekat až do 32.minuty a to hlavně vlivem špatného terénu, kde míč odskakoval a klouzal. V již zmíněné 32. minutě nacentroval J. Šindelek míč do pokutového území, kde si jej našel „kojak“ J. Žejdlík a míč zapadl za bezmocného domácího brankáře – 2:1. Následující akci měl na starosti mladší „kojak“ M. Žejdlík. Míč se snesl na jeho hlavu ovšem v cestě do brány jej zastavilo břevno, z následné dvojdorážky R. Vagače nebylo nic. O chvilku později mohl vyrovnat V. Fabián ovšem jeho střela minula spojnici jen o decimetry. Ve 42. minutě to mohli být opět domácí kdo mohl jít opět do dvougólového trháku, ovšem na špatném terénu míč hráči odskočil a míč se proletěl jen do ochranné sítě. První poločas skončil, domácí tahali za delší konec provazu, naši hráči neměli pevnou půdu pod nohama a vlastními chybami v obraně doslova darovali domácím dvě branky.

    Jelikož jsem byl na návštěvě u místního „Lakoty“ tak reportáž ze druhého poločasu začíná až v 15. minutě. Jelikož skóre zůstalo na poločasovém stavu tak se toho asi moc důležitého neudálo. Pouze díky „jedna bába povídala“ jsem se doslechl, že na začátku druhé půle měl velkou šanci J. Žejdlík, jež si to mířil sám na bránu, ovšem i jeho zastavila tyč. V 15. minutě hned po mém příchodu z místního pohostinství byla k vidění velká šance, kterou spálil V. Fabián. Od této chvíle jsme byli lepším týmem, ovšem finální přihrávka toť kámen úrazu. V minutě 25. měl na kopačce uklidnění pro domácí řady agilní útočník, ovšem jeho střela šla jen do boční sítě. Po půlhodině druhé půle přišel osudový okamžik celého zápasu. Obránci neuhlídali domácí hráče po autovém vhazování, ti si ťukli míč mezi stopery, kde za záchrannou brzdu zatáhl M. Žejdlík a rozhodčímu nezbývalo než ukázat na značku pokutového kopu a k nelibosti domácích „veteránů“ žlutou kartu. K exekuci se postavil domácí borec a se štěstím zvýšil na 3:1.

    A to se zdálo býti posledním hřebíčkem do pomyslné „komárenské“ rakve. Ovšem nebylo to zdaleka vše. O pět minut později přišel centr z pravé strany do pokutového území, brankář Tvrdoň na rozbláceném terénu podklouzl a na domácího útočníka zívala prázdná brána s cedulí „hattrick“4:1. V tomto okamžiku se již utkání dohrávalo z povinnosti. A když jsem řekl z povinnosti tak jsem tím myslel nebýt nic dlužný a nic nedávat navíc. A tak J. Žejdlík dal branku na 4:2, čímž se opakoval výsledek z předešlého klání obou manšaftů a tak snad lze konstatovat, že vesmírné kontinuum zůstalo zachováno.

Sláva vítězům, čest poraženým.

sestava FKKO: R. Tvrdoň - Hruška V, M. Žejdlík, J. Šindelek, R. Orel - Ondroušek M., R. Vagač,J. Žejdlík, T. Bancik - Fabián V, D. Klas

střídačka: J. Nevtípil, V. Matušů, J. Sobek

nejlepší hráči dle redakce: J. Žejdlík, R. Orel a já s Chuckym

=gio=